Jel Protez tırnak, kişiye sağlıklı ve estetik bir tırnak görüntüsü vermek amacıyla kendi tırnağınızın üzerine yapılan bir işlemdir. 3 şekilde yapılır.
Varolan tırnağımızın uçlarına yapıştırılan tip adı verilen plastik tırnak eklentilerinin üzerine uv/led lambada donan bir jel uygulanarak tekrar şekillendirme işlemidir.
Son zamanlarda jel tırnak olarak bilinen, tırnakların uçlarına tip yapıştırılmadan, kağıt bir şablon aracılığıyla tırnaklarınızın tamamen jel ile kaplanıp uzatılarak yapılan bir protez tırnak işlemidir.
En eski protez tırnak sistemi olan akrilik sistem daha çok problemli tırnaklarda tercih edilir. Akrilik tozu ve özel solüsyonu birleştirilerek homojen bir madde oluşturulur ve tırnağın üzerine konularak fırça yardımıyla tırnağın kaplanması ve uzatılması sağlanır. Uv/led lambada kurutulmaya ihtiyacı yoktur.
Protez tırnağın üzerine normal veya kalıcı oje sürülebilir. Hatta genelde tırnak rengine yakın natürel renkte jeller tercih edildiği için oje sürmeden kullanabilirsiniz.
Protez tırnak uygulamasını, tırnak yeme alışkanlığı olanlar, bu alışkanlıktan kurtulmak için yaptırabilirler.
Tırnakları hassas olan, tırnak kırılması problemi yaşayan, tırnak üzerinde pürüz, çatlama gibi sorunlar yaşayan kişiler için protez tırnak oldukça etkili olacak bir uygulamadır. Herhangi bir tırnak rahatsızlığı olmayan kişiler de isteğe bağlı olarak protez tırnak yaptırabilirler.
Kimler kullanmamalıdır; Tırnaklarında ya da ellerinde mantar olan kişiler için protez tırnak uygun değildir. Tedavi olduktan sonra bu uygulamayı yaptırabilirler.
Tırnak uzama hızına göre 2 veya 3 haftada bir bakım yapılmalıdır. Protez tırnak bakımı, Tırnak uzadıkça alt kısımdan gelen tırnağın tekrar protez tırnak jeli ile kaplanma işlemidir. Bakımları yaptırdığınız sürece protez tırnağı kullanabilirsiniz.
Tırnakta çatlama, kırılma gibi problemler yaşamamak için tırnakları darbeden korumak önemlidir. Üzerine oje sürüyorsanız, asetonsuz oje ile çıkarmanızı, çamaşır suyu vb. gibi temizleyicilerle temas etmemesini tavsiye ederiz.
Kendiniz çıkaramazsınız 🙂 Özel solüsyon veya cihazla çıkartma işlemi yapılır. Bu yüzden uygulama yaptırdığınız yere ve başka bir tırnak merkezinde çıkartma işlemi yaptırabilirsiniz.
Manikür, el ve özellikle eldeki tırnakların bakımının genel adı. Tırnak törpüleme, oje sürme ve tırnak dibi etlerinin temizlenmesi gibi eylemlerin geneline denir. Kadınlar ve erkekler arasında yaygın bir bakım türü
Kadınlar için kişisel bakımda ojeler oldukça önemli yer tutarlar. Sürekli olarak ellerinin güzel görünmesini isteyenler için, ojeler en sık başvurulan görsel bakım ürünüdür. Ojeler, belirli bir süre boyunca tırnakta ilk sürülen görünümünü korurlar. Sonrasında çatlama, çıkma ve çıkarılmadığı zaman tırnakta sararma yapması gibi nedenlerden dolayı tırnaktan çıkarılmaları zorunlu hale gelir. İş hayatı, ev hayatı ve daha bunun gibi birçok zaman alan iş ile ilgilenirken, oje sürüp silmek artık zahmet haline geliyor. Kalıcı oje, oje sürmeyi sürekli olarak gerçekleştirilmesi gereken bir zorunluluk olmaktan kurtarır. Tırnak üzerinde uzun süre boyunca seçilen rengin kullanılabilmesine izin veren uygulama olarak nitelendirilmesiyle ve uzun süreli parlak, bakımlı görünümü korumasıyla kalıcı ojeler son yılların en popüler trendleri arasında yer alıyor. Kalıcı ojeler çok sayıda kadının ilk tercihi olmayı da başarmış durumdalar. Uygulama aşamasında mevcut olan rahatlığıyla, uygulama sonrasında görülen detaylarının tamamında memnuniyeti sağlayan özellikleriyle fark yaratan bir uygulamadır.
UV teknolojisinin aktif olarak kullanımıyla ojelerin kalıcılık seviyesi artırılmıştır. Kullanım süresinin uzun vadeli olması, standart ürünlerden ayrılmasında doğrudan etkili olur. Kalıcı oje haftalar boyunca parlaklığını kaybetmeden temiz görünümünü korumayı başarır. Hava ve su geçirme özelliği sayesinde haftalar boyunca tırnak üzerinde kalmasına rağmen sararma yapmaz. Kalıcı oje, dayanıklılığıyla beraber uzun vadeli tercih ediliyor olmasıyla, kendisine özgün işlem adımlarına sahiptir.
Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olarak tanımlanan kalıcı oje, uygulama aşamasında belli başlı işlemlerin tamamlanmasının ardından üç haftalık kullanıma hazır hale gelir. Öncelikli olarak tırnaklar törpülenerek istenilen şekil verilir (küt, balerin, badem, vs.). ardından kalıcı oje için uygulama adımına geçilebilir. Kalıcı oje uygulamaya başlamadan önce tırnakların yağdan arındırılmış olması gerekir. Bunun için kullanılan solüsyonlar ile tırnağı matlaştırarak işleme devam edebiliriz. İkinci adım olarak baz uygulaması yapılır ve baz uygulaması ile tırnak yüzeyinde varsa bozukluk, renk eşitsizliği ve bunun gibi sorunlar giderilerek pürüzsüz bir yüzey elde ederiz. Üçüncü adım olarak, elde ettiğimiz pürüzsüz yüzeye renk uygulamasını yapılır. Kalıcı ojenin yapısı normal ojelerin yapısından farklı olduğu için mutlaka bir uzman tarafından uygulanmalıdır, aksi halde güzel bir görünüm yakalamak pek mümkün olmayabilir. Renk seçimi ve uygulaması yapıldıktan sonra, parlaklığı ve koruyuculuğu sağlayan en önemli faktör olan top coat uygulaması yapılır. Bunu yaparken ojenin tamamen kaplanmış olmasına özen gösterilir. Artık ojeler üç haftalık parlak ve bakımlı görünüm için hazırdır.